Multnomah_County_Central_Courthouse_East__Hawthorne_Bridge_view

Share

Multnomah County Central Courthouse

Print

CGL’s design solutions for this constrained site features its location at the gateway to downtown Portland. With one quarter of the site occupied by the former Jefferson Station – a National Register former power station – the solution is a tower that fully integrates the low rise historic structure.

The project delivery team is co-located on-site in the former Jefferson Station. This collaborative workspace is key to a process that facilitates quick decision making, and stakeholder buy-in, reducing cost, risk, and schedule time. The co-location space promotes open communication with a wide range of stakeholder groups including: our design partners, the design and management team, county staff, judges, court staff, sheriffs, attorneys, advocacy groups, and media, facilitating interactions and access to the process.

The slender “L” shape of the tower places the courtrooms and public areas on the river side with magnificent views of Mt. Hood and the Williamette River. The new high performance sustainable riverfront courthouse is full of daylight and welcoming to those who come there seeking justice.

Check out the construction site's live webcam feed to see the project progress.

RETURN TO PROJECTS

BE THE FIRST TO RECEIVE NEWS AND INSIGHTS

!
Something went wrong. Please check your entries and try again.